DSCN0074


c-pasica-400-x-150

Ob Evropskem letu kulturne dediščine Zavod  Rihtarjeva domačija in Društvo za interpretacijo dediščine Slovenije zlata kanglica vabita v soboto, 10. marca 2018, ob 16. uri na predavanje

 

 

eych2018_logo

Ob Evropskem letu kulturne dediščine Zavod  Rihtarjeva domačija in Društvo za interpretacijo dediščine Slovenije zlata kanglica vabita v soboto, 10. marca 2018, ob 16. uri na predavanje
Kanglica 1
ddr. Verene Perko KULTURNA DEDIŠČINA: NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO,

ki bo v večnamenskem objektu v Babnem Polju (200 m desno od Rihtarjeve domačije).

Ddr. Verena Perko

Ddr. Verena Perko

Verena Perko (1952), publicistka, pesnica in pravljičarka. Po poklicu je arheologinja, s specialistka za rimskodobno arheologijo. S področja muzeologije in dediščine se je izobraževala na Icomovih poletnih šolah Masarykove univerze v Brnu in s prestižno štipendijo Paula Gettyja v ZDA in Angliji. Iz muzeologije je doktorirala pri prof. T. Šoli na Univerzi v Zagrebu.
Zaposlena je kot muzejska kustosinja in zunanja sodelavka na Arheološkem oddelku Filozofske fakultete v Ljubljani. Je avtorica in vodja več razstav, ter avtorica številnih strokovnih del. Je pobudnica in soustanoviteljica doktorskega študija heritologije na Univerzi v Ljubljani.

 

 

 

 

 

Gostja: Damjana Praprotnik, profesorica citer

a-pasica-250-x-250

Vstop prost!

Prosimo, da osebna vozila parkirate na javnem parkirišču nasproti Rihtarjeve domačije oz. pri župnijski cerkvi sv. Nikolaja. Po predavanju vam bomo predstavili tudi Rihtarjevo domačijo.


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.