Na stramenu


Društvo ljubiteljev Križne jame in kmetija z nastanitvijo Tekavča ograda vabita na pohod okoli izvirnega območja Šteberščice.

V soboto, 26.oktobra 2013, s pričetkom ob 9.00 uri.

Lokacija starta pohoda: parkirišče pred vhodom v Križno jamo Pohod bodo vodili člani društva, ki nam bodo predstavili naravne vrednote in kulturno dediščino območja.

Na Križni gori Foto Arhiv Gašper Modic

Na Križni gori
Foto Arhiv Gašper Modic

Potek pohoda: Izpred vhoda v Križno jamo se bomo povzpeli na Križno goro, sestopili proti Sv. Ani. Mimo pokopnih gomil iz železne se dobe se bomo odpravili proti Sv. Štefanu ter do Tekavče ograde, kjer bo ogled etnološke zbirke starih predmetov in topla malica. Po krajšem oddihu se bomo opravili proti ostankom Šteberškega gradu in izvirom Šteberščice. Ob poti nazaj proti vhodu v Križno jamo, si bomo ogledali enega lepših primerov zatrepnega izvira in udornic v Sloveniji.

Pohod je lahek do srednje težak, primeren za vse starosti. Trajal bo okoli 5 ur. Cena udeležbe na pohodu je 5,00 EUR. Vključuje vodenje, vstopnino za ogled zbirke in toplo malico.

Ogled etnološke zbirke Foto Arhiv Gašper Modic

Ogled etnološke zbirke
Foto Arhiv Gašper Modic

Potrebna je predhodna prijava do petka 25.oktobra 2013 na tel. št: 051 261 322 (Veronika Modic) ali prek e-pošte: tekavca.ograda@gmail.com

Za pohod je potrebna primerna obutev (pohodni čevlji). Pohod bo v vsakem vremenu!

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Vljudno vabljeni!

Sofinancira občina Cerknica

 

 


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.