IMG_20181201_100354


Zavod Rihtarjeva domačija vas na tretjo adventno nedeljo, 16. decembra 2018, ob 15. uri vljudno vabi na prireditev Tiho pričakovanje.

Sodelujejo

Citrarska skupina Dominae pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik

Alenka Veber, avtorica knjige Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri.

 

Večnamenski objekt v Babnem Polju 82.

 

Vstop prost.

 

Citrarska skupina Dominae

Citrarska skupina Dominae

»Tudi danes, ko prižigam že tretjo adventno svečko, je v meni tiho pričakovanje božične noči. Pričakovanje, prepleteno tako s strahom kot z upanjem. Se bo letos Gospod rodil tudi zame, sem se dovolj pripravila na njegov prihod? Ga bom znala sprejeti?

Ulice, po katerih vsakodnevno hitim, so že ves mesec okrašene. Izložbena okna tekmujejo med seboj v izvirnosti in ponudbi. Ljudje hitijo še po zadnjih opravkih. Rada se pomešam med množico ljudi in jih opazujem. Medtem pa razmišljam o osamljenih, zapuščenih in odrinjenih ljudeh. Zakaj ravno o njih, ko mi ves zunanji blišč okrog mene govori drugače? S svojo vsiljeno govorico ponuja nekaj, s čimer vendar lahko zapolnimo ali odrinemo te občutke.

A to je le zunanji blišč. Pravi božič se lahko zgodi le takrat, ko se duša umiri, zgodi se takrat, ko se v božični noči upognejo kolena tistih, ki ga v življenju skoraj ne poznajo.« (iz knjige Alenke Veber, Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri)

 


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.