04 Kaj vse zveni Foto Arhiv Mateja Gorjup


Zavod Rihtarjeva domačija vabi otroke od 4. do 11. leta na interaktivno glasbeno delavnico in koncert za otroke

ZVENIM KOT PESEM, DONIM KOT GORA.

Večnamenski objekt v Babnem Polju, v nedeljo, 8. oktobra 2017, ob 15. uri. Predviden zaključek ob 16.30.

Prijave do zasedenosti prostih mest sprejemamo na mobilni telefon 041 260 985 (Alenka Veber) ali info@rihtarjeva-domacija.si

Program sofinancira Občina Loška dolina in je za udeležence brezplačen.

 

Mateja Gorjup (Foto Arhiv Mateja Gorjup)

Mateja Gorjup (Foto Arhiv Mateja Gorjup)

Prisluhnimo, saj lahko slišimo več!
Glasba, kje vse je tvoj dom? Kaj vse zveni? Še bolj odprimo ušesa, oči, svoje čute! Poslušajmo, kaj vse nam poje, žubori, zveni, odmeva, se kotali. Glasbeni program otroke spodbuja k celovitemu doživljanju glasbe, nagovarja jih k muzikalnosti, poslušanju in uporabi inštrumentov, ki sta najprimernejša in vselej pri roki: lastnega glasu in telesa.
Otroci z mentorico v druženju sproščeno odkrivajo zvočne svetove in glasbo. Program omogoča ustvarjalno polje in spodbuja otroke k celostnemu dojemanju sveta in sedanjosti, za kar so pomembni odprti čuti. Kako sta povezana barva in zvok, vonj in gib? Rdeča nit glasbenega druženja je slovenska ljudska pesem. V glasbeni urici se otroci seznanijo z bogastvom pevskega izročila – ob koncu so tako bogatejši za novo pesem, dve ali tri.

Foto Simao Bessa

Foto Simao Bessa

Z uporabo različnih orodij – majhnega prenosnega gledališča, vsakdanjih zvenečih predmetov, izrezljanih lutk, resonančnih prostorov naših teles, bogastva izraznosti glasov, glasbe, ki nas obdaja, in glasbil, ki jih mentorica prinese s sabo – otroci spoznavajo povsem drugačno razsežnost glasbenega sveta.
Program z interaktivno igro sodelujočih otrokom širi obzorje v dojemanju glasbe, ki je neskončno večje od predstavljenega v učbenikih in glasbenih šolah. Otroke vzpodbuja k lastni muzikalnosti, s posebnim poudarkom na glasbilih, ki ju imajo vselej s sabo: na lastnemu glasu in telesu.

Foto Simao Bessa

Foto Simao Bessa

Mentorica Mateja Gorjup je pevka in prekaljena pedagoginja, ki vrsto let izvaja različne glasbene delavnice (Lunin med) in raznolike koncerte. Več sezon je vodila redne tedenske glasbene urice (Muzikalnica) v ljubljanskem Lutkovnem gledališču. Predstavila pa se je tudi že v Babnem Polju s koncertom Zvočna ptica v mesecu januarju leta 2016.

 


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.