01Pasica


planinski vestnik
Naslovnica Planinskega vestnika april 2012

Naslovnica Planinskega vestnika april 2012

V aprilski številki Planinskega vestnika smo za temo meseca izbrali ostanke vojne v gorah. Z veseljem poročamo o uspehu slovenskega alpinizma – zlatem cepinu 2012, ki sta ga prejela Nejc Marčič in Luka Stražar za prvenstveno smer Sanjači zlatih jam v K7 West (Pakistan).

Maja Duh se je pogovarjala z Andrejem Ercegom, in zanj avtorica ugotavlja, da »redko spoznamo v življenju nekoga, ki je pristno in iskreno zatopljen v določeno stvar, določeno početje. Nekoga, ki zna ceniti tiste male stvari, ki naj bi tako veliko pomenile, in nekoga, ki se kljub krutemu tempu življenja še vedno zna odpraviti v neznane kraje in naravo.«

V rubriki Z nami na pot smo se potepali po Banjški planoti, ki je zelo priljubljena tudi med kolesarji; preko meje pa po manj znanih Alpah. Pojdite z nami v Marmarole, skriti biser Dolomitov!

Ne manjkajo redne rubrike o varstvu narave, alpinistične novice in novice iz tujine in novice iz planinske organizacije, kjer napovedujemo tudi Dan slovenskih planincev skupaj s 100. obletnico organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji.

V uvodniku odgovorni urednik Vladimir Habjan razmišlja o skrbi za naravo in sočloveka.

Na naslovnici Nejca Marčiča vidimo plezanje Urbana Novaka v skalnih stolpih nad baznim

taborom v Charakusi.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku.

S tokratno številko vam ponujamo tudi vodniček po dolini Belega potoka.

Vir: http://planinskivestnik.com/


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.