Studijski krozek Foto Alenka Veber 22_11_201719


Kaj je študijski krožek

image001

Študijski krožki so majhne skupine za neformalno učenje, kjer se zbirajo, učijo in družijo radovedni ter s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega okolja. Ker si vsebino, potek in zahtevnost učenja izbirajo sami in rezultate potrdi le njihova uporaba, so študijski krožki privlačni in iskani.

Druzenje ob rocnih delih 110

Druženje ob ročnih delih

Delujejo po vsej Sloveniji in so priložnost za učenje, druženje in delovanje v okolju predvsem za tiste, ki so jim standardne oblike izobraževanja težko dostopne ali iz katerega koli razloga nezanimive. Cilj študijskih krožkov je tudi promocija vseživljenjskega učenja, znanja in delovanja za dejavno vključevanje v sodobno družbo, za razvoj podeželja in za osebni razvoj.

image002Študijski krožek je za udeležence brezplačen, vodi ga mentor, poteka pa v okviru organizacije, ki sredstva za delovanje krožka ob izpolnjevanju določenih pogojev lahko pridobi od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Andragoški center vodi in razvija projekt, usposablja vodje in mentorje in jih izpopolnjuje, spremlja delovanje krožkov na terenu in uveljavlja njihove rezultate tudi v tujini. (Vir: Andragoški center Republike Slovenije)

 

Janja Urbiha, mentorica študijskih krožkov in članica Zavoda Rihtarjeva domačija, tudi lokalna turistična vodnica

Janja Urbiha, mentorica študijskih krožkov in članica Zavoda Rihtarjeva domačija, tudi lokalna turistična vodnica

V šolskem letu 2017/2018 je v okviru delovanja Zavoda Rihtarjeva domačija mentorica študijskih krožkov in članica zavoda v Babnem Polju vodila odmeven študijski krožek Druženje ob ročnih delih.

V istem šolskem letu Janja Urbiha načrtuje še dva študijska krožka v Babnem Polju.

Janja Urbiha je tudi dobitnica priznanja ACS 2016 in srebrnega grba Občine Loška dolina.

 

 

 

 

 

Čebela – žlahtna spremljevalka kulture – Študijski krožek v Škofji Loki v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Škofja Loka

Čebelar Alojz Troha in Alenka Veber, tudi čebelarska turistična vodnica

Čebelar Alojz Troha in Alenka Veber, tudi čebelarska turistična vodnica

Mentorica študijskih krožkov Alenka Veber trenutno vodi študijski krožek Čebela – žlahtna spremljevalka slovenske kulture v Škofji Loki v prostorih Društva upokojencev Škofja Loka. Udeleženci skozi kulturno zgodovino odkrivajo čebelo, ne samo kot medonosno žuželko, temveč kot žlahtno spremljevalko kulture, tako slovenske kot svetovne.

S študijskim krožkom smo začeli v sredo, 25. oktobra 2017, potekajo pa v društvenih prostorih Društva upokojencev Škofja Loka.

Po četrtem srečanju, 22. novembra 2017, so članice študijskega krožka že aktivno doprinesle k pestrosti srečanj. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

 

 


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.