Na hrvaškem Snježniku


Gozdne poti v bližnji okolici Babnega Polja omogočajo prostrano kolesarjenje.

Športno društvo Planjava Babno Polje

Društvo je bilo ustanovljeno leta 1998. Športno društvo Planjava Babo Polje je vključeno v Športno zvezo Loška dolina. V času delovanja so uredili asfaltno igrišče pred Podružnično šolo v Babnem Polju, smučišče v Cerkvenem žlebu ter takške proge. Leta 2009 so v sodelovanju z raziskovalko publicistične dejavnosti izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega speljali prvo slovensko pešpot, ki je posvečena izseljencu.

Po Trohovih poteh

Iz Babnega Polja do Goričic s člani PD Tam Maribor

Od leta 2009 Društvo vsako tretjo soboto v maju organizira tradicionalen pohod Po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega – Iz Babnega Polja do Goričic.

Pred Goransko hišo v Prezidu

Pred Goransko hišo v Prezidu, po osvojitvi Sokolanske stene

Društvo sodelujejo z številnimi društvi iz občine Loška dolina, kakor tudi z Planinskim društvom Cerknica ter obmejnimi društvi.

Člani Društva so vključeni v različne aktivnosti, kot so: alpsko smučanje, tek na smučeh, kolesarjenje, pohodništvo, nogomet … Zimske večere pa si popestrijo z jogo, aerobiko in igranjem namiznega tenisa ter predavanji.

V letu 2010 je Društvo začelo z nizom predavanje jesen/zima, s čimer nadaljujejotudi v jeseni/zima 2011/2012. Predavanj se udeležujejo številni domačini kot tudi prebivalci ostalih krajev občine Loška dolina in sosednjih občin.

 

 

 

Kontaktne informacije:

Športno društvo Planjava Babno Polje, Babno Polje 3, 1386 Stari trg pri Ložu, sd.planjava.bp@gmail.com, GSM 031 212 759.

povezani prispevki

Predavanja v Babnem Polju

Po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega Iz Babnega Polja do Goričic

Babno Polje

Občni zbor Športnega društva Planjava Babno Polje


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.