Lovska pristava na Mašunu


Športno društvo Planjava Babno Polje Vas vljudno vabi na pohod

IZ BABNEGA POLJA NA MAŠUN.

V nedeljo, 17. avgusta 2014.

 

Na Mašunu

Na Mašunu

Program:

– odhod iz Babnega Polja ob 4.30 (zbirno mesto javno parkirišče pred ž. c. sv. Nikolaja)

– ob 11.30 sveta maša na Mašunu (Hubertova maša)

– druženje (ogled ponudbe na stojnicah, okrepčilo …)

– vračanja z avtobusom v Babno Polje, možnost izstopa iz avtobusa: Podgora, Stari trg, Nadlesk, Gorenje Jezero do Cerknice predvidoma ob 14.30. Cena prevoza bo odvisna od števila udeležencev.

 

Pot poteka po gozdni cesti iz Babnega Polja na Županov Laz, Leskova dolina in Mašun (ok. 23 km). Ritem hoje bo približno 3,8 km na uro. V primeru izredno slabe vremenske napovedi bo pohod odpovedan.

 

Potrebna oprema:

– čelna svetilka

– pohodniška oprema (udobna obutev, oblačila, zaščita pred soncem in klopi, pohodne palice)

– malica iz nahrbtnika

 

Vaše prijave pričakujemo do četrtka, 14. avgusta 2014 do 9.00 ure zjutraj na GSM 041 260 985 (Alenka) ali prek e-pošte sd.planjava.bp@gmail.com

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Želimo Vam varen korak.

UO ŠD Planjava Babno Polje

 

Mašun leži na nadmorski višini 1024 metrov, v objemu prostranih, neposeljenih snežniških gozdov. Le-ti so ohranili naravno podobo, saj so odmaknjeni od naselij. Na Mašunu je križišče gozdnih cest, ki se vijejo iz Knežaka v Pivški kotlini, iz Pudoba v Loški dolini, mimo gradu Snežnik ter iz Ilirske Bistrice preko Zabič-Gomanc in Leskove doline. Mašun tako predstavlja svojevrstno središče med občinami Ilirska Bistrica, Postojna, Cerknica, Pivka ter Loška dolina. Značilnost pokrajine je brezkončen gozd smreke in jelke. Pozimi snežna odeja spremeni krajino v idilično, skoraj pravljično podobo, ki jo lahko občudujemo med sprehodi, smučanjem na manjšem smučišču, na sankališču oziroma teku na smučeh na utrjenih tekaških progah.  (Vir: www.masun.si)

 


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.