Domen_Sraj_in_frajtonarica


 

Domen Šraj

Mladi harmonikaš Domen Šraj

Domen Šraj si je že kot šestleten fantič neizmerno želel harmoniko. »Ja, ljubi otrok, kako jo boš pa držal, ko je tako težka?« so mu govorili starši, vendar je Domen vztrajal. Tako je s svojim vztrajanjem dosegel, da je dobil prvo harmoniko. Harmonika je že bila pri hiši, vendar je bilo potrebno poiskati še nekoga, ki bi Domna naučil vsaj nekaj pravih tonov. Tako sta se srečala z priznanim glasbenikom in avtorjem narodnozabavne glasbe Rokom Žlindro, ki je Domna vzel v »uk«.

Domen Šraj

Domen Šraj je na 3. pohodu Iz Babnega Polja do Goričic, po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega, pohodnike spremljal ves dan.

 

 

 

Ker je Rok dober učitelj in Domen dober, nadarjen učenec, poleg vsega pa še zelo vztrajen in priden (pravijo, da je 20% nadarjenosti in 80% pridnosti), ima za seboj že kar nekaj nastopov, seveda največ v Osnovni šoli heroja Janeza Hribarja v Starem trgu pri Ložu, kjer v šolskem letu 2011/2012 obiskuje šesti razred, kakor tudi na ostalih prireditvah v svojem domačem kraju. Kot 9. letni fantič je že prvič igral na čisto pravi »ohceti«, ob praznovanju 20. rojstnega dne vaške lipe sredi vasi Kozarišč, ki sovpada z 20. rojstnim dnevom naše Slovenije so ob zvokih njegove harmonike zaplesali vaščani – lahko bi rekli, da je igral tudi na »mini« vaški veselici.

Rad se odzove vsakemu vabilu, saj mu je v veselje, ko vidi, da poslušalcem polepša trenutke s svojim igranjem. Kljub njegovim rosnim letom, njegov program obsega dela vseh priznanih umetnikov diatonične harmonike, vključno z deli njegovega mentorja. V največji ponos mu je vsekakor povabilo mentorja, da je zaigral na njegovem koncertu postojnskega Radia 94, ter na eni izmed veselic zaigral par viž skupaj z ansamblom Roka Žlindre.

Domen Šraj s frajtonarico

Mladi harmonikaš Domen Šraj

Domen se rad odzove tudi vabilu Športnega društva Planjava Babno Polje ter Zavoda Rihtarjeva domačija. V letu 2011 je neutrudno spremljal pohodnike na že tradicionalnem pohodu Iz Babnega Polja do Goričic.

Domen je igral tudi na prvem Dnevu odprtih vrat na Rihtarjevi domačiji, v nedeljo, 8. januarja 2012. Obiskovalce Rihtarjeve domačije je z poskočnimi vižami spremljal vse od 9.30 pa do večernega mraka.

 

 

 

Povezani prispevki

Vabljeni k ogledu prispevka na TV ORON

Na Rihtarjevi domačiji se je zbralo 200 obiskovalcev

Dan odprtih vrat na Rihtarjevi domačiji

Predavanja Športnega društva v Babnem Polju


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.