Naslovnica


društvo ostrnice obiskalo gorenjsko

 

Soteska Vintgar

Soteska Vintgar

Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice, Loška dolina, je v nedeljo, 8. julija 2012 obiskalo Gorenjsko. Sončna, a z gorskim vetercem ozaljšana Gorenjska, je izletnike navdušila. Društvo Ostrnice s svojim delom postaja vse bolj prepoznavno tudi izven občinskih meja. Med drugim je zadnjo majsko nedeljo Društvo Ostrnice uspešno organiziralo sedme državne ženske kmečke igre. V svojem bogatem programu je imelo Društvo Ostrnice zapisan tudi izlet. Društvo Ostrnice ima med svojimi članicami številne takšne in drugačne talente: ene članice pridno pečejo pecivo, druge pecivo itd. Med njimi pa je tudi članica, ki raje kot kuhalnico v roke vzame popotno palico in fotoaparat. In tako je za letošnji izlet izven občinskih meja pripravila simpatičen program – primeren tako za najstarejše udeleženke kot mlajše. Članicam so se na izletu pridružili tudi njihovi družinski člani in prijatelji.

Javorniška planina

Javorniška planina

Gorenjsko smo začeli spoznavati v Blejskem Vintgarju. Dobrih 1600 m dolgo pot po soteski nad reko Radovno smo vsi uspešno premagali in uživali v teku vode. Lepote so navdušile prav vsakega izmed nas. Nato pa smo se odpeljali na Pokljuko, do izhodišča za Lipanco in bližnje vrhove. A naša pot nas ni vodila na vršace, temveč smo se ustavili na Javorniški planini (tudi Zajavorniki). Tam nas je sprejel prijazen pastir Klemen Urbanija. S svojo simpatično družinico skrbi, da življenje letošnje poletje na planini ne bo zamrlo. Klemen pa nam je postregel tudi z okusnim domačim kislim mlekom.

Srčni možje

Srčni možje

Nato je sledila panoramska vožnja mimo pokljuškega bajerja, Goreljeka, Gorjuš, Koprivnika, Studorja, Srednje vasi, Stare Fužine v Ribčev Laz. Jezero, srčni možje in še kaj. Po ogledu bohinjskih naravnih in kulturnih lepot smo se odpeljali še na Turistično kmetijo Mulej v Selo pri Bledu, kjer smo prijetno vandranje zaključili z nedeljskim kosilom. Ob vrnitvi domov pa smo se ustavili še na Brezjah. Prijetno druženje, številne naravne in kulturne lepote so naš dan izpolnile do vrha. Bilo je prijetno, lepo in poučno. Ob letu osorej pa na novo odkrivanje Slovenije.


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.