Vrhnika pri Ložu


Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice, Loška dolina vljudno vabi

članice društva, njihove družinske člane, prijatelje in sosede

na

 

POHOD OD ŽAGE V VRHNIKI MIMO »BAJERSKEGA MLINA« IN ANDREJEVE STOPINJE DO DOLENJIH POLJAN IN NAZAJ

 

V soboto, 18. avgusta 2012, ob 8. uri.

Zaključek s toplim obrokom predvidoma ob 13. uri.

 

Kje: zberemo se v Žagi v Vrhniki (586 m), kjer lahko parkiramo avtomobile. Žago nekoč in danes nam bo predstavil njen zdajšnji lastnik Beno Žnidaršič. Od tam bomo pot nadaljevali peš nad izvirom Velikega Obrha do »Bajerskih«. Mlada gospodarja nam bosta predstavila lepo urejeno okolico, zgodovino in zanimivosti nekdanjega

mlina in žage.

 

Vir:http://www.loskadolina.info

 

Pot bomo nadaljevali proti Dolenjim Poljanam. Ob poti se bomo ustavili pri Andrejevi stopinji, kjer nas bo (če ne pride kaj vmes) seznanila z legendo o njenem nastanku Milena Ožbolt. Nato sledi še vzpon do Dolenjih Poljan (874m). Po okrepčilu iz nahrbtnika in dobrodošlici domačinov, si bomo ogledali cerkev žalostne Matere Božje in se nato vračali do Vrhnike po krajši poti.

 

Vir: http://www.loska-dolina.net

 

Pretežno bomo hodili (približno 3 ure) po gozdnih in makadamskih poteh, zato je priporočljiva lahka pohodna obutev, lahko tudi pohodne palice. Pot ni zahtevna, je pa za otroške vozičke neprimerna. Večinoma poteka po senčnih predelih.

Po povratku v Vrhniko nas bo čakal topel obrok.

 

Cena na udeleženca znaša 4 € (vsebuje topel obrok in vodo) in se plača na začetku druženja. V primeru zelo slabega vremena pohod odpade.

Pohod je na lastno odgovornost.

 

Prijave in informacije: do četrtka, 16. 08. 2012 pri Ani Zakrajšek na tel. 041 277 -969 (anaz.ostrnic@gmail.com) ali Andreji Ravšelj na tel. 040 472- 418 (andrejaravselj@gmail.com).

Organizator: Andreja Ravšelj in Ana Zakrajšek

Prijazno vabljeni, dobra volja obvezna.

 


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.