Politika zasebnosti in varovanje osebnih podatkov

1. Veljavnost in uporaba te politike

Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta rihtarjeva-domacija.si šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto, za vse njegove sestavne dele in podstrani.

Izrazi „uporabnik“, „spletno mesto“ in „ponudnik“ imajo v tej politiki enak pomen kot v splošnih pogojih spletnega mesta rihtarjeva-domacija.si.

Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

2. Podatki, ki se zbirajo o uporabnikih

Ponudnik o uporabnikih, ki uporabljajo spletno mesto, hrani tudi osebne in druge podatke, ki jih uporabniki sami objavijo na spletnem mestu. Pošiljanje teh osebnih podatkov na spletno mesto s strani uporabnikov je prostovoljno.

Ponudnik o uporabnikih ob izpolnitvi nagradne ankete zbira naslednje podatke: ime in priimek, naslov, telefonsko številko in e-poštni naslov. V primeru, da je uporabnik, ki je izpolnil nagradno anketo, izžreban in dobi nagrado, ponudnik zahteva od le-tega tudi davčno številko, tako kot to določa zakonodaja.

Ponudnik o uporabnikih, ki izpolnijo obrazec Naročilo na nove prispevke ali pa napišejo komentar na spletni strani, zbira e-poštne naslove.

Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira tudi IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov. Če uporabnik ne želi da njegovo uporabo spletne strani spremljamo s pomočjo piškotkov, lahko v svojem spletnem brskalniku nastavi zaglavje “do-not-track“.

Ime piškotka Opis Trajanje Izbira Podjetje
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics) utma Statistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene. 2 leti Če želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout ali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Google Analytics
utmb 30 minut Google Analytics
utmc Do zaprtja brskalnika Google Analytics
utmz 6 mesecev Google Analytics

 

3. Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

•    statistične, marketinške in druge analize in raziskave v zvezi z registriranimi uporabniki spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;

•    občasno pošiljanje predlogov, pobud in ponudb komercialne in nekomercialne narave, glede na uporabnikove interese, hobije, aktivnosti, preference ipd.;

•    največ enkrat tedensko pošiljanje elektronskih sporočil z vsebino, povezano s spletnim mestom, komercialne ali nekomercialne narave;

•    največ enkrat mesečno pošiljanje SMS sporočil z vsebino, povezano s spletnim mestom, komercialne ali nekomercialne narave;

•    največ enkrat mesečno pošiljanje elektronskih sporočil tretjih oseb, ki so partnerji spletnega mesta, komercialne ali nekomercialne narave;

•    ponudnik spletne strani uporablja e-poštne naslove tistih uporabnikov, ki postavijo vprašanje strokovnjaku ali napišejo komentar, vendar teh e-poštnih naslovov ne razkiva tretjim osebam.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi s podatki o uporabnikih zaupa tretjim osebam (pogodbeni obdelovalci). Tretje osebe lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v mejah ponudnikovega pooblastila in skladno z nameni, ki so opredeljeni v 1. odstavku tega člena.

4. Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, le ti pa so shranjeni na varovani lokaciji pri ponudniku storitev.

Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo posredoval tretjim osebam, razen v primerih, ki so navedeni v 3. členu te politike.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da ponudnik njegove podatke, ki jih je ponudniku posredoval ob naročilu hrani dokler ni naročilo zaključeno nato pa jih lahko v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

5. Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih ponudnik zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika

6. Pravice uporabnikov

Ponudnik bo uporabniku, ki je ob registraciji ali kasneje izrazil željo po prejemanju ponudnikovih elektronskih ali SMS sporočil, kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način od prejemanja odjavi.

Če gre za podatke, ki jih ni mogoče spremeniti na način iz 2. odstavka tega člena, lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na alenka.veber@rihtarjeva-domacija.si, zahteva, da ponudnik dopolni ali popravi podatke, ki se nanašajo nanj in ki so nepopolni ali napačni. Dokazno breme, da so podatki nepopolni ali napačni, je na uporabniku.

Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na alenka.veber@rihtarjeva-domacija.si, zahteva, da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje. Zahteva se lahko poda enkrat vsake 3 mesece.

Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na alenka.veber@rihtarjeva-domacija.si, zahteva, da mu ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika. Zahteva se lahko poda enkrat vsake 3 mesece. Ponudnik ima pred posredovanjem kopije podatkov pravico od uporabnika zahtevati, da na primeren način dokaže svojo istovetnost. Če ponudnik tudi po tem dvomi o istovetnosti uporabnika, lahko njegovo zahtevo zavrne.

Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na alenka.veber@rihtarjeva-domacija.si, zahteva, da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo nanj. Ponudnik ima pred izbrisom podatkov pravico od uporabnika zahtevati, da na primeren način dokaže svojo istovetnost. Če ponudnik tudi po tem dvomi o istovetnosti uporabnika, lahko njegovo zahtevo zavrne.

7. Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji ali kasneje posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

8. Končna določba

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

Ti splošni pogoji veljajo od 28.12.2011.


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.