V rubriki Aktualno vas bomo redno obveščali o delu Zavoda Rihtarjeva domačija ter ostalih dogajanjih v Babnem Polju in Notranjsko-kraški regiji.

Tiho pričakovanje

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Zavod Rihtarjeva domačija vas na tretjo adventno nedeljo, 16. decembra 2018, ob 15. uri vljudno vabi na prireditev Tiho pričakovanje. Sodelujejo Citrarska skupina Dominae pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik Alenka Veber, avtorica knjige Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri.   Večnamenski objekt v Babnem Polju 82.   Vstop prost.   »Tudi danes, ko prižigam že tretjo […]


Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Vljudno vabljeni na ogled Božične bajke Slovenije v Mozirskem gaju   Četrtek, 27. decembra 2018. Mozirski gaj bo odet v čudovito toplo barvitost kar 1.2 milijona božičnih lučk, oblikovanih v atraktivne oblike. Poleg tega se letos obeta posebna čarobnost v začaranem vrtu … Po ogledu Mozirskega gaja se bomo ob vračanju ustavili še v praznični […]


Ljubljanica – reka sedmerih imen

Objavljeno , Alenka Veber 0

Babno Polje ni samo obmejni kraj, temveč tudi kraj, ki je povezan z reko Ljubljanico. Njeno kraško zaledje je veliko obsežnejše in sega daleč na jug v dinarskokraški svet, vendar njegova površina ni natančno določena, saj se zaradi krasa površinska razvodnica ne sklada z zračno.


Babno Polje dežela mraza in toplih ljudi

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija. 0

Babno Polje – Dežela mraza in toplih ljudi – je obmejno gručasto naselje. Leži v jugovzhodnem delu istoimenskega kraškega polja.


Rihtarjeva domačija

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Rihtarjeva domačija v Babnem Polju stoji v starem jedru vasi v jugovzhodnem delu kraja.


Turistično vodenje

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Imamo licenco za turistično vodenje po Notranjsko-kraški regiji ter licenco GZS. Odlikuje nas prijaznost in znanje.


Lindsay Rogers

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Dr. Lindsay Rogers je od jeseni 1943 zdravil ranjene partizane na Hrvaškem, v Bosni in Sloveniji. Svojo bolnico je imel nad Dolenjskimi Toplicami, če pa je bilo treba, je operiral in pregledoval tudi drugje, recimo po vseh vaseh okoli Nadleska, kjer je čakal na avion.


Kulturna dediščina: naše največje bogastvo

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

V soboto, 10. marca 2018, ob 16. uri vljudno vabljeni na predavanje ddr. Verene Perko Kulturna dediščina: naše največje bogastvo.


Pregovori: bakreni novci znanja

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Študijski krožek Pregovori: bakreni novci znanja je potekal v Centru starejših Horjul med 1. decembrom 2017 in 16. februarjem 2018.


Knjiga Božični in velikonočni spomini

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Knjiga izhaja ob 100. letnici odhoda Franka Trohe Rihtarjevega v Severno Ameriko in 120. letnici njegovega rojstva na Rihtarjevi domačiji v Babnem Polju.