Radi smo doma, radi pa pogledamo tudi čez sosedov plank. Zato veliko vandramo po Sloveniji, odkrivamo znane in manj znane kotičke domovine. Jih fotografiramo ter pišemo različne prispevke, ki so objavljeni v številnih slovenskih revijah.

Bijele stene

Objavljeno , Alenka Veber 0

Člani ŠD Planjava Babno Polje v svoj program uvrščajo tudi pohode v sosednjo republiko Hrvaško. Priljubljene so Bijele in Samarske stene.


Risnjak 1528 m

Objavljeno , Alenka Veber 0

Risnjak (1528 m) je najvišji vrh Nacionalnega parka Risnjak v Gorskem Kotarju. Prvi vstop v Park Risnjak je iz Babnega Polja oddaljen le ok. 30 km.


Joža Vršnik – Robanov Joža – Robanov kot

Objavljeno , Alenka Veber 0

Joža Vršnik (11. marec 1900 – 30. oktober 1973), po domače Robanov Joža, je bil eden zadnjih, če ne morad res zadnji slovenski bukovnik.


Planina je poput ženske

Objavljeno , Željko Malnar 0

Član Športnega društva Planjava Babno Polje in Zavoda Rihtarjeva domačija navdušil domače občinstvo v sosednjem Prezidu.


Cerkniško jezero

Objavljeno , Alenka Veber 0

Notranjska dežela se ponaša s svetovnim čudesom – Cerkniškim jezerom. Njegovo slavo je v svet ponesel Janez Vajkard Valvasor.


Narodni muzej Slovenije

Objavljeno , Alenka Veber 0

V prvi januarski številki mesečnika Ognjišče (2012) si lahko preberete fotoreportažo o Narodnem muzeju Slovenije.


Pot kamna

Objavljeno , Alenka Veber 0

Kraška vasica z najlepšimi izdelki kamnoseške obrti na Krasu V osrednjem delu Komenskega Krasa leži naselje Volčji Grad, kateremu se ljubitelji kamnite pokrajine ne smejo izogniti. Tu se na Poti kamna na majhnem prostoru ponujajo izjemne naravne in kulturne posebnosti, ki jih zaznamujejo zgodbe znanih in neznanih kamnoseških mojstrov. Številne kamnite detajle, med katerimi najbolj […]


Z Juretom okrog Zgornjih Poljan

Objavljeno , Alenka Veber 0

Na Zgornjih Poljanah, idilični vasici na 1064 m nadmorske višine se lahko ustavite pri Juretu – Turizem Jure.


Prezimena u čabarskom kraju kroz stoljeća

Objavljeno , Alenka Veber 2s

Knjiga Prezimena u čabarskom kraju kroz stoljeća, avtorja Slavka Malnarja, pomemben dosežek tudi za kraje izza meje Gorskega Kotarja.


Idilična vasica Sokoli

Objavljeno , Alenka Veber 0

Slikovito planinsko področje, Sokolanske stene (961 m), ležijo nad idilično vasico Sokoli. Vas je dostopna iz naselja Tršće.