Tiho pričakovanje

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Zavod Rihtarjeva domačija vas na tretjo adventno nedeljo, 16. decembra 2018, ob 15. uri vljudno vabi na prireditev Tiho pričakovanje. Sodelujejo Citrarska skupina Dominae pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik Alenka Veber, avtorica knjige Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri.   Večnamenski objekt v Babnem Polju 82.   Vstop prost.   »Tudi danes, ko prižigam že tretjo […]


Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Vljudno vabljeni na ogled Božične bajke Slovenije v Mozirskem gaju   Četrtek, 27. decembra 2018. Mozirski gaj bo odet v čudovito toplo barvitost kar 1.2 milijona božičnih lučk, oblikovanih v atraktivne oblike. Poleg tega se letos obeta posebna čarobnost v začaranem vrtu … Po ogledu Mozirskega gaja se bomo ob vračanju ustavili še v praznični […]


Ljubljanica – reka sedmerih imen

Objavljeno , Alenka Veber 0

Babno Polje ni samo obmejni kraj, temveč tudi kraj, ki je povezan z reko Ljubljanico. Njeno kraško zaledje je veliko obsežnejše in sega daleč na jug v dinarskokraški svet, vendar njegova površina ni natančno določena, saj se zaradi krasa površinska razvodnica ne sklada z zračno.


Babno Polje dežela mraza in toplih ljudi

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija. 0

Babno Polje – Dežela mraza in toplih ljudi – je obmejno gručasto naselje. Leži v jugovzhodnem delu istoimenskega kraškega polja.


Rihtarjeva domačija

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Rihtarjeva domačija v Babnem Polju stoji v starem jedru vasi v jugovzhodnem delu kraja.


Turistično vodenje

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Imamo licenco za turistično vodenje po Notranjsko-kraški regiji ter licenco GZS. Odlikuje nas prijaznost in znanje.


Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri

Objavljeno , Alenka Veber 0

Knjiga Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri vsebuje duhovne misli, ki so bile predvajane od 1. marca 2015 do 28. februarja 2018 v oddaji Duhovna misel: Razmislek o temeljnih življenjskih vprašanjih s področja vere, duhovnosti in humanizma na Prvem programu Radia Slovenija.


Knjiga Božični in velikonočni spomini

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Knjiga izhaja ob 100. letnici odhoda Franka Trohe Rihtarjevega v Severno Ameriko in 120. letnici njegovega rojstva na Rihtarjevi domačiji v Babnem Polju.


Študijski krožki

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

V okviru delovanja Zavoda Rihtarjeva domačija sta vključeni tudi mentorici študijskih krožkov Janja Urbiha in Alenka Veber. Pod njunim mentorstvom potekajo študijski krožki v Občini Loška dolina in drugod po Sloveniji.


Študijski krožek Priden kot čebela

Objavljeno , Zavod Rihtarjeva domačija 0

Študijski krožek “Priden kot čebela” v Babnem Polju