Pozorni poslušalci


šesti pohod iz babnega polja do goričic – po poteh izseljenca franka trohe rihtarjevega

Zavod Rihtarjeva domačija obvešča vse pohodnike, da bodo šesti pohod Iz Babnega Polja do Goričic – Po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega zaradi žledoloma v letu 2014 izvedli na prvo soboto v mesecu septembru, 6. 9. 2014.

V petih letih ste ljubitelji pohodništva lahko dodobra spoznali kraje, ki jih je notranjski izseljenski pisatelj opisal v literarnem delu Spomin na Veliko noč in domače kraje v domovini (pripovedno delo je objavljeno tudi v Trohovi knjigi Božični in velikonočni spomini (Zavod Rihtarjeva domačija, Babno Polje 2013).

Široko in ravno je Loško polje.

Spoznavali bomo nove Trohove zgodbe

Troha je v svojih številnih pripovednih delih opisoval tudi druge kraje širše Notranjske ter opisom dodal številne anekdote iz življenje gozdnih delavcev in snežniških lovcev. Letošnji žledolom nas je tako vzpodbudil, da smo začeli premišljati o spremembi prvotne trase, hkrati pa bo pohodnikom predstaviti tudi Trohove gozdarske in lovske zgodbe.

Izhodišče poti tako še vedno ostaja v Babnem Polju in končni cilj – rojstni kraj Trohove mame – Goričice pri Cerkniškem jezeru. Vmes pa boste lahko spoznavali nove kraje in nove zgodbe.

O šestem pohodu Po poteh izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega vas bomo pravočasno obvestili.

Dodatne informacije na GSM 041 260 985

 

 

 


Komentiraj

Obvezna polja so označena z *. Lahko pa uporabite tudi Facebook prijavo.